Surse de informare despre impotenta

Impotenta sau disfunctia erectila este o problema serioasa pentru barbati. Pentru multi dintre ei, este o afetiune destul de rusinoasa, iar unii barbati considera ca incapacitatea de a avea o erectie este o lovitura destul de mare data masculinitatii lor.
Impotenta are de obicei o cauza organica, ca o afectiune, un traumatism sau efecte adverse ale unor medicamente. Orice tip de afectiune care afecteaza circulatia sanguina la nivelul penisului are potentialul de a produce impotenta. Incidenta impotentei creste cu varsta: 5% dintre barbatii de aproximativ 40 de ani si 15-25% dintre barbatii de 65 de ani au impotenta. Totusi, nu este o parte inevitabila a procesului de imbatranire.
Impotenta se trateaza la toate grupele de varsta, iar acest lucru incepe sa fie din ce in ce mai cunoscut. Multi barbati s-au adresat medicului si au recapatat o viata sexuala aproape normala, datorita tratamentelor imbunatatite si de succes ale impotentei. Medicii urologi, specializati in probleme ale tractului urinar, sunt cei care trateaza impotenta, mai ales complicatiile acesteia.
Exista o multime de conceptii gresite in legatura cu aceasta afectiune. Multi oameni cred ca impotenta este cauzata in exclusivitate de o problema fizica, cum ar fi o boala. De fapt, lucrurile nu stau asa. Impotenta poate fi si rezultatul unor probleme sau tulburari la nivel psihic. Diabetul, presiunea arteriala scazuta si fumatul sunt doar trei dintre afectiunile fizice care sunt legate de aparitia impotentei, dar si depresiile si traumele pot lasa un om impotent. Exista o multime de factori care duc la aceasta afectiune, iar primul pas in rezolvarea problemei este identificarea acestora. Din fericire, exista mai multe locuri de unde puteti afla informatii despre impotenta. Iata cateva dintre ele:
Internetul
Internetul este cea mai la indemana sursa si locul de unde poti afla mai multe despre disfunctia erectila. Exista o multime de articole despre impotenta pe net. Unele dintre ele sunt scurte, asa ca asigurati-va ca le cititi si pe cele lungi pentru a surprinde si aspectele in profunzime ale problemei. Acolo veti gasi informatiile necesare despre cauze, simptome, tratament si factori de risc in legatura cu impotenta. De asemenea, veti gasi si o multime de grupuri de sustinere si organizatii care ofera sprijin celor care sufera de impotenta. Daca suferiti de aceasta afectiune, vi se va parea util sa le vizitati site-urile deoarece au forumuri de discutii unde puteti intalni alte persoane aflate in aceeasi situatie si puteti impartasi povesti si sfaturi.
Carti
Exista o multime de carti publicate ce trateaza problema impotentei si nu trebuie decat sa mergeti la cea mai apropiata librarie pentru a le cumpara. Puteti sa intrati si online pentru a va vizita biblioteca virtuala preferata. Pot avea disponibile si diferite referinte, ghiduri de genul „cum sa...” si chiar si lucrari de cercetare medicala.
Consultati-va doctorul
In final, una dintre cele mai eficiente metode de a afla mai multe despre impotenta si despre cum puteti dumneavoastra si partenerul dumneavoastra face fata situatiei este sa mergeti la doctor. Daca suferiti de impotenta psihosomatica, faceti o vizita la un psiholog. El va poate ajuta si il poate ajuta pe partenerul dumneavoastra prin efectuarea unor sesiuni de terapie unde puteti discuta despre eventualitatea tratarii impotentei dumneavoastra.