Remedii naturiste care pot ajuta la vindecarea impotentei

Impotenta este o afectiune comuna in randul barbatilor; la femei, situatia ce corespunde acestei afectiuni este denumita frigiditate. Aceasta tulburare este descrisa prin imposibilitatea de a lua parte la actul sexual sau de a-l duce la bun sfarsit, ceea ce poate lasa partenera partial sau total nesatisfacuta.
Conform cercetarilor, in jur de 70% dintre barbati acuza imposibilitatea de a efectua actul sexual, iar acesti indivizi sufera de impotenta psihologica. Cei care sufera de aceasta problema iritanta pot de fapt fi victimele unui complex de vinovatie din cauza faptului ca s-au masturbat in copilarie sau adolescenta sau se pot simti vinovati pentru au facut sex nenatural.
Altii pot fi intr-o stare continua de excitatie din cauza faptului ca se gandesc mereu la sex, iar atunci cand vine momentul ejaculeaza prematur inainte ca femeia sa fi atins o stare exciatare.

Cele mai intalnite cauze si simptome pentru aceasta tulburare

Diferitele tipuri de impotenta pot fi fie totale, fie partiale, temporare sau permanente. Cu toate acestea, cea mai satisfactoare clasificare a afectiunii ar fi in doua categorii: organica sau functionala. Dintre cauzele organice ale tulburarii amintim leziuni ale genitalelor externe, cum ar fi un preput intarit; dereglari ale glandelor endocrine, cum ar fi diabetul, activitate redusa a gonadelor, a glandei tiroide sau a glandei pituitare; boli ale sistemului nervos central, miscarea dezordonata si necontrolata a extremitatilor, din cauza lipsei de coordonare; alte afectiuni medicale serioase, cum ar fi diabetes mellitus, dependenta de alcool s.a.
Tipurile standard de impotenta:
Impotenta fizica
Acesta afectiune poate fi rezultatul leziunilor suferite la nivelul nervilor sau al vaselor de sange care controleaza fluxul de sange catre penis. Problemele hormonale pot si ele cauza impotenta fizica. In unele cazuri, poate fi un efect secundar al medicamentatiei, in special al medicamentelor pentru hipertensiune arteriala sau depresie.

Impotenta psihologica
Acest tip se poate datora in principal fricii, stresului, grijilor, supararilor sau frustrarilor. De multe ori, impotenta psihologica se transforma in „anxietate in performare” - teama unui barbat ca nu va putea avea o performanta buna in timpul actului sexual. Stresul poate fi cauzat si de probleme legate de serviciu, tensiuni in caznicie sau in relatie, pierderi sau greutati din cauza dificultatilor financiare.

Plante care pot ajuta la ameliorarea formei de impotenta

Yohimbe
Aceasta planta deriva din scoarta unui copac vest african. Efectele secundare ale plantei includ greata, insomnii, nervozitate si ameteli. Cu toate acestea, doze mari din acest decoct pot duce la cresterea tensiunii arteriale sau cauza insuficienta renala.
Gingko
Desi riscurile acestei plante sunt destul de reduse, exista un risc ridicat de sangerari la doze mari si in interactiunea cu vitamina E, medicamente anti-cheaguri, aspirina s.a. Se stie ca dozele mari cauzeaza convulsii. Preparatele comerciale din gingko au fost raportate pentru ca ar contine colchicina, o substanta care poate fi daunatoare oamenilor cu probleme la rinichi sau ficat.

Radix Morindae Officinalis
Aceasta planta chinezeasca este cunoscuta pentru efectul ca de androgen. De asemenea, ajuta la promovarea actiunea lutenizanta a sistemului hipotalamus-pituitar-ovar.